Skip to main content

Jeden jako druhý - co znamenají různé tvary penisu

Každý člověk je jiný. To se projevuje nejen na ulici, ale i v posteli. Konkrétně, když se svlékne a muž odhalí, jak je postaven jeho nejlepší kousek. Nebo jinak řečeno: jaký má tvar penisu. Někteří lidé se totiž domnívají, že z něj lze vyčíst nejen chování během sexu, ale také závěry o charakteru. Přejděme tedy rovnou k věci: Je to skutečně pravda? A jaké tvary penisu vůbec existují?

Jaké jsou tvary penisu? A co znamenají?

Přesný název různých tvarů penisu vždy trochu závisí na tom, koho se zeptáte. Belgická psycholožka a výzkumnice sexu Goedele Liekensová ve své "Knize o penisu" rozlišuje čtyři tvary - a má konkrétní představu o tom, jaký typ muže se za nimi skrývá:

Malý, ale chytrý: "šíp" - nazývaný také "Dietrich".

Liekens nazývá "šípem" penis, který je poměrně malý a tenký a má pevná a hladká varlata. Jiní tomuto tvaru říkají také "Dietrich", což ve skutečnosti sedí mnohem lépe. Protože menší velikost nemusí mít takový wow efekt jako u velkého penisu, ale nabízí některé příjemné možnosti při sexu.

Muž s tímto tvarem penisu je prý dobrý milenec - mimo jiné proto, že s menším přirozením do toho pravděpodobně vkládáte více úsilí a jste ochotnější experimentovat, abyste partnerku opravdu potěšili. Muži s "šípem" jsou navíc prý citliví a dobří posluchači.

Ideální do postele: "Oštěp" nebo "vrták".

Muži vyzbrojení oštěpem, s dlouhým, dobře tvarovaným penisem a pevnými varlaty, působí dobrým dojmem už jen vizuálně a spíše výjimečně vzbuzují pocit: "Ale mohl by být delší..." Často je kopí zakřivené doleva nebo doprava - ale umí toho chytře využít.

Je tedy ideální do postele, ale pro dlouhodobý vztah je "oštěp" nebo "vrták" považován za nevhodný. Díky svému vybavení má snadnou hru - a tak je pro něj poměrně obtížné se angažovat a pak také zůstat věrný. Což je škoda, protože jinak je to dokonalý společník pro všechno, co je zábavné.

Velký a vytrvalý: obušek

"Klubíčko" je tvar penisu s efektem "wow", protože je mnohem delší a silnější než všechny ostatní. Jeho nositel je považován za extrémně vytrvalého a rád má navrch - jak v posteli, tak ve vztahu obecně. Na oplátku je věrným společníkem, umí se dobře postarat o dům a prý je i dobrý tanečník. Velikost přirození má však jednu nevýhodu: muž s nimi musí zacházet mnohem opatrněji, aby se rozkoš nezměnila v bolest. To platí zejména pro anální sex.

Šťastný úchop něčeho pevného: Mlýnský kámen

"Mlýnský kámen" nebo "kovadlina" je o dost silnější než kyj, ale mnohem kratší a podpírají ho poměrně velká varlata. Muž, který za ní stojí, je prý naprostým darem z nebes pro dlouhodobé vztahy a manželství - protože rodinu staví na první místo a stará se o lidi blízké svému srdci. To platí i v posteli, kde je prý velmi pozorným a kreativním milencem. Takže ideální volba pro přízemní život.

Co když penis vypadá jinak?

Tyto čtyři tvary penisu jsou samozřejmě jen jedním ze způsobů, jak popsat nejlepší kus ve všech jeho variantách. A také nestačí k tomu, aby dostatečně popsaly rozmanitost za pasem. Nebo jinak řečeno: penis nelze jen tak zaškatulkovat (protože by to bolelo). Stále však existují dvě základní charakteristiky, na které častěji myslí sami muži:

Co je lepší - rovné nebo zakřivené?

U některých je nejlepší část penisu rovná jako kostka směrem k partnerce, u jiných se může ohýbat doleva nebo doprava. Pokud se váš penis ohýbá, nemyslete na to metaforicky a nedělejte si starosti - přibližně polovina mužů má penis ohnutý na jednu stranu. Je to tedy zcela normální a může to být i docela praktické: Protože při správné poloze je křivka ideální pro dosažení bodu G. Tak to prostě trochu vyzkoušejte a užijte si ten dobrý pocit!

Mimochodem, zakřivení má velmi jednoduchý důvod: v penisu jsou tři velké erektilní tkáně, které se při erekci naplní krví. Často prostě nejsou stejně dlouhé, takže penis je na nejkratší straně přitažen zpět, a proto se ohýbá jedním směrem.

Obřezaný nebo neobřezaný?

O tom, zda je někdo obřezaný, nebo ne, obvykle rozhodují rodiče - například z náboženských důvodů. Vy sami na to obvykle nemáte žádný vliv. Obřízka je samozřejmě možná i v dospělosti, ale je prý dost nepříjemná a není prostě nutná. (Každý, kdo viděl seriál "Shameless", si pravděpodobně vzpomene, čím si Carl musel projít...)

Mnohým ženám je obřízka penisu jedno - pokud je tělesná hygiena v pořádku a muž se myje i pod předkožkou. Jinak je obřezaný penis považován za méně citlivý - i když existují i opačné zkušenosti. U neobřezaného penisu byste měli před nasazením kondomu stáhnout předkožku. Jinak je to prostě tak, jak to je. Nemusíte si s tím dělat starosti.

A teď se podíváme na věc: má tvar penisu opravdu takový význam?

Samozřejmě, že záleží na tvaru penisu - ale tvar a velikost neurčují, jak dobrý nebo špatný je náš sex. Tvar penisu také sotva vypovídá něco o charakteru - pokud ovšem muže silně neovládají pochybnosti o sobě samém nebo nafoukanost, což by byla docela škoda. Nenechte se tím příliš ovlivnit. Pokud spolu dobře vycházíte a děláte si navzájem radost při sexu, je jakýkoli tvar penisu ideální.

Jako muž byste prostě měli být tím, kým chcete být - a s trochou kreativity vytěžit ze svého tvaru penisu to nejlepší. Pokud máte nějaké pochybnosti, pamatujte si: své tělo si nemůžeme vybrat - a stěžování si nebo pochybnosti nám vůbec nepomáhají, jen staví do stínu naše silné stránky. Proto bychom si měli spíše vážit toho, co nám bylo dáno, a pak z toho vytěžit maximum. Je naprosto v pořádku a důležité umět říct: Miluji svůj penis! Protože se správným přístupem můžete být dobrým milencem s jakoukoli postavou a velikostí.

Proto mám pro partnery tip: Nepřikládejte příliš velkou váhu velikosti a tvaru a užívejte si svůj penis, ať už je jakýkoli. Pokud chcete něco jiného, existuje velký výběr vhodných hraček ze silikonu. Buďte kreativní, ať už s mužem, nebo s hračkou - stojí to za to!

Mister Size
Další články

Dobrý sex nemusí být dokonalý

Přečtěte si nyní

Pilulka - skutečně rovná práva při sexu?

Přečtěte si nyní

Kondomy a lubrikant: takhle jde sex jako po másle

Přečtěte si nyní