Skip to main content

Dobrý sex nemusí být dokonalý

pět nápadů pro spokojený milostný život

Sex je nádherná věc - ne-li ta nejkrásnější na světě. Dává nám to trochu odstupu od každodenního života a my se můžeme na pár chvil plně ponořit do příjemných pocitů. Dobrý sex nás o něco více sbližuje s člověkem, s nímž tyto chvíle trávíme. A to v nás vyvolává malé záchvěvy štěstí, které někdy trvají docela dlouho a dodávají nám novou sílu do dalších úkolů. Ale co vlastně dělá dobrý sex dobrým? Co můžeme udělat pro to, aby byl opravdu tak nádherný jako v našich představách a ve všech těch romantických filmech? Někdy to totiž nefunguje tak, jak bychom chtěli. A neuspokojivý sexuální život se může pro vztah rychle stát výzvou. Jak se tomu vyhnout? Přejeme vám smyslné chvíle, které vás roztančí. Proto pro vás máme pět kroků, které vám to umožní:

Krok 1

Osvoboďte se od tlaku na výkon a perfekcionismu! Dobrý sex může být jednoduše ...

Pravděpodobně jste to už někdy zažili a možná jste to dokonce viděli v seriálu Jak jsem poznal vaši matku: Týdny a do nejmenších detailů plánujete dokonalý silvestrovský večer - a pak se zase všechno pokazí a večer se změní z "tak nějak" na naprostou katastrofu. Důvod je poměrně jednoduchý: překáží vám vaše vlastní dokonalost. Čím podrobněji něco plánujete a čím vyšší jsou vaše očekávání, tím větší je šance, že se něco nepovede a vy z toho budete mít špatný pocit. Jste také napjatí. A když jste v napětí, je mnohem snazší udělat chybu. Osvoboďte se od těchto věcí a zaujměte uvolněnější přístup - zejména pokud jde o sex. Váš milostný život není soutěž, nemusíte nikomu nic dokazovat. To platí pro vás navzájem i pro vás jako pár vůči ostatním. Neexistují žádná pravidla pro to, jak dobrý sex musí probíhat. Neexistuje také žádné pravidlo pro to, jak často máte sex jako šťastný pár. Nesrovnávejte se s ostatními, ale soustřeďte se na sebe. Vždy můžete dělat to, co vám dělá dobře. Bez tlaku očekávání to obvykle dopadne mnohem lépe, než byste si představovali.

Krok 2

Zapojte se do situace - a zůstaňte spontánní.

První krok jde ruku v ruce s ochotou nejprve se do situace zcela nezaujatě zapojit. Možná jste si původně představovali něco úplně jiného nebo se najednou stane něco, co jste nečekali. Je to špatně? Naopak: nepředvídané okamžiky nám dávají příležitost k novým a často velmi vzrušujícím zážitkům - pokud jim nestojíme v cestě. Například dobře míněná masáž se může náhle změnit ve žhavé milostné dobrodružství. Nebo se plánovaný týdenní sex může změnit v příjemné večerní mazlení, které je svým způsobem přinejmenším stejně příjemné. Možná jste najednou unavení a místo očekávaného vyvrcholení usínáte těsně propleteni jeden s druhým. Opravdu se kvůli tomu chcete zlobit? Nebo byste si raději užívali společné chvíle? Možná vás vaše drahá polovička překvapí něčím novým - a vy budete mít nečekaně nejlepší sex svého života. Vždy dejte událostem šanci, zapojte se do situace a zůstaňte spontánní. Pokud při tom neporušujete své zásady a neubližujete ostatním, je to nejlepší předpoklad pro skvělý sex.

Krok 3

Buďte otevření a mějte odvahu experimentovat.

Lidé jsou zvykoví tvorové. Máme tendenci dělat věci stále stejně a moc toho neměníme, dokud to funguje. To však často vede k tomu, že věci časem ztrácejí na atraktivitě. Pro sex je tento druh návyku rychle zabijákem potěšení. Proto je dobré být trochu otevřenější a zkusit něco nového. To samozřejmě neznamená, že musíte každý den zkoušet novou pozici. Stačí přistupovat ke společným chvílím s novou perspektivou: místo známé rutiny prozkoumat druhé tělo novým způsobem, změnit způsob dotýkání, možná dokonce použít kuchyňský stůl místo postele nebo pohovky. Pokud zjistíte, že oba začínáte trochu více experimentovat, mohou být skvělým doplňkem také sexuální hračky. Existuje tolik možností - a malá společná dobrodružství upevňují pouto. Mimochodem, to se netýká jen sexu, ale i mnoha dalších oblastí života.

Krok 4

Dobrý sex znamená také mluvit - mluvte tedy o svých myšlenkách, zážitcích a přáních.

Pro mnoho lidí je sex bohužel stále tabuizovaným tématem, o kterém se téměř nemluví. Jak ale zjistíte, co se vašemu partnerovi líbí, když o tom nemluvíte? Otevřenost zde může být neuvěřitelně přitažlivá. Protože dobrý sex je možný především tehdy, když znáte své touhy a víte, co druhého člověka skutečně vzrušuje. V kombinaci s otevřeností a trochou experimentování se vám otevřou zážitky, o kterých jste dříve mohli jen snít. Někdy jsou to jen maličkosti, které mají obrovský význam. Tak spolu mluvte - stojí to za to! Mimochodem, to platí i pro chvíle uprostřed: vzájemně si napovídejte a dávejte si najevo, když vás něco obzvlášť vzrušuje. Můžete to dělat slovy, ale také gesty, výrazným dýcháním nebo sténáním. Zejména pro muže je to zpočátku obtížné - ale o to pozoruhodnější je účinek.

Krok 5

Vytvořte nejlepší podmínky pro společné vypnutí.

Představte si, že jste na vrcholu emocí a najednou zazvoní telefon. Nebo změníte polohu a najednou vás extrémně nepříjemně oslní stropní světlo nebo na vás z tupých očí zírá přeplněný odpadkový koš. Abyste kvůli těmto rušivým faktorům neztratili chuť, měli byste si předem vytvořit dobrou atmosféru: s příjemným osvětlením (např. svíčkami), atmosférickou hudbou a co nejmenším prostorem pro jakékoli rušivé vlivy. Vy sami nejlépe víte, co je pro vás dobré - a tak si situaci upravte podle svých představ. Samozřejmě bez výše zmíněného perfekcionismu. A u rychlovky to může být i jinak. Prostě takovým způsobem, abyste se mohli vzájemně zapojit a užít si to. Totéž platí i pro mysl: jak můžete mít dobrý sex, když jste myšlenkami stále na seznamu úkolů nebo nadcházející zkoušce? Udělejte si prostor jeden pro druhého a co nejvíce uvolněte svou mysl od ostatních věcí. Koneckonců, o to se můžete postarat později. Nebo můžete s milováním počkat, dokud nebudou tyto úkoly splněny. Nejlepší je předem si ujasnit, co je pro samotný sex důležité. Protože pokud budete muset uprostřed milování diskutovat o antikoncepci nebo strávíte minuty hledáním kondomů, pravděpodobně bude záležitost vyřešena okamžitě nebo bude následný sex přinejlepším v pořádku. Pokud si místo toho nasadíte správný kondom, budete mít plynulý přechod z předehry do žhavé fáze a můžete se zcela odvázat. Mimochodem, k nasazování kondomu můžete přistoupit i hravě a udělat si z toho společný rituál. Místo nepříjemného přerušení tak svou touhu ještě více roznítíte. Zkuste to.

A teď? - Užijte si chvíle se skvělým sexem.

Pomocí našich pěti kroků si můžete vytvořit ty nejlepší podmínky pro skvělý sex - začněte tedy hned a užijte si společné chvíle. Pokud jde o antikoncepci, můžete se samozřejmě spolehnout na MISTER SIZE. Proč tomu tak je, se dozvíte zde:

A pokud máte nějaké další dobré nápady, neváhejte se o ně s námi podělit. Stačí nám napsat komentář nebo zprávu. Těšíme se na to.

Mister Size
Další články

Správné nasazování kondomu - jak to udělat, aby to nebylo otravné

Přečtěte si nyní

Přátelství+, mingles, otevřené vztahy a polygamie - čím to je, že moderní modely vztahů jsou takové?

Přečtěte si nyní

Nezáleží na tom, jak velký nebo malý je - miluji svůj penis

Přečtěte si nyní