Skip to main content

Správné nasazení kondomu: Jak to udělat správně hned napoprvé a největší chyby

Správné nasazení kondomu je nejdůležitější, ale často také nejotravnější částí sexu, protože vždycky nastane ta hloupá pauza.

Tento průvodce vám pomůže dokonale nasadit kondom během několika sekund, rozpoznat problémy a vyhnout se největším chybám.

Máme pro vás také tipy, jak to celé udělat ještě krásnější a pro vás oba i velmi erotické.

Proto si důkladně přečtěte návod a máte jistotu, že práci zvládnete.

Správné nasazení kondomu - návod krok za krokem

Díky těmto 6 krokům budete vy i váš partner v bezpečí a nasazení kondomu bude hračka. V této příručce se předkožce budeme věnovat v kroku 4. Pokud jste obřezaní, můžete tento krok samozřejmě jednoduše přeskočit.

1. postupujte podle pokynů na obalu

I když jste si zde přečetli návod k nasazení kondomu, v případě nejasností se vždy můžete podívat na návod na obalu kondomu. Najdete zde všechny informace, které potřebujete ke správnému nasazení kondomu.

Roztržení balíčku kondomů

Když máte plastový balíček kondomů v ruce, můžete jej jednoduše roztrhnout rukou podél vroubkované strany. Pokud to v jednom rohu nefunguje tak dobře, často pomůže vyzkoušet jiný roh.

Je velmi důležité, abyste k otevření obalu nikdy nepoužívali nůžky, nože, zuby ani jiné ostré nebo špičaté předměty.

Mohli byste kondom poškodit, aniž byste si to uvědomili.

3. vyjměte kondom a držte ho správným směrem.

Po otevření balení můžete kondom vyjmout.

Než ho vyndáte, ujistěte se, že máte čisté prsty bez spermatu nebo kapek rozkoše.

Pokud došlo ke kontaktu s kondomem, může vaše partnerka otěhotnět navzdory kondomu.

Chcete-li zkontrolovat, zda kondom držíte správně, můžete jej uchopit za špičku a velmi lehce zatáhnout za vnější kroužek kondomu.

Pokud pak vnější kroužek tvoří malý okraj, je to správně. Pokud máte souvislý povrch a nemůžete kroužek stáhnout dále, je to špatně.

4. stáhněte předkožku, pokud ji máte.

Pokud máte předkožku, je nyní čas přetáhnout ji jednou rukou co nejvíce dozadu. Váš partner vám může také pomoci s 1 nebo 2 rukama. To vám také pomůže udržet si erekci a udělat to trochu zábavnější.

5. posadit se a sjet dolů

Už to skoro je! Nyní držte kondom jako klobouček na špičce penisu, zatímco ho držíte za špičku. Nejlépe se to dělá palcem a ukazováčkem.

Ujistěte se, že ve špičce není vzduch, protože to může zvýšit riziko prasknutí kondomu po jeho nasazení.

Když je vzduch venku a předkožka je stažená, můžete kondom rozvinout co nejdále. Měla by pokrývat celou hřídel penisu až k základně.

6. bavte se

Kondom je nasazen, vzduch je ze špičky venku a kondom je těsný? Skvělé, takhle se správně používá kondom, teď jste připraveni na krásné společné chvíle.

Pokud to nepůjde tak hladce, je nejlepší vzít si s sebou lubrikant. Nejenže se tak budete cítit lépe oba, ale také ochráníte kondom před poškozením v důsledku přílišného tření.

O tom, která maziva jsou obzvláště dobrá nebo vůbec nejsou, si můžete přečíst zde.

Nejčastější problémy při nasazování kondomu

Kondom je nasazen obráceně

Pokud jste si kondom omylem nasadili obráceně, měli byste vždy použít nový kondom, pokud jste již měli kontakt se špičkou penisu.

To je důležité, protože jinak by se na vnější straně kondomu mohly objevit kapky spermatu, které by mohly způsobit otěhotnění partnerky.

Kondom se špatně odvíjí nebo se odvíjí jen částečně.

Pokud se kondom špatně rozbaluje, nejde rozbalit vůbec nebo ho lze rozbalit jen částečně, jsou možné dva důvody:

1. nasadili jste kondom špatně 2. máte špatnou velikost kondomu a snažíte se rozvinout příliš malý kondom.

V prvním případě byste měli použít nový kondom, jak je popsáno výše. V případě 2 bychom vám doporučili zkontrolovat velikost kondomu nejpozději před dalším sexem.

Použití správné velikosti kondomu nejen usnadňuje jeho rozvinutí, ale také zvyšuje vaši bezpečnost a zlepšuje váš pocit při sexu.

Zde najdete informace a nástroje, které vám pomohou určit velikost kondomu.

Erekce zmizí po nasazení kondomu

Pokud si nasadíte kondom a krátce poté ztratíte erekci nebo ji již nedokážete správně udržet, může to být také známkou toho, že je kondom příliš malý.

Proto doporučujeme měřit jednou.

Pokud je kondom příliš velký

Pokud je kondom příliš velký, může snadno sklouznout, není dostatečně těsný, a proto neposkytuje žádnou ochranu před nechtěným těhotenstvím nebo pohlavně přenosnými chorobami.

Proto byste se měli vždy ujistit, že máte správnou velikost kondomu.

Chyby při nasazování kondomu - chyby při aplikaci, kterých byste se měli vyvarovat

Abyste se vyhnuli nepříjemným překvapením, měli byste se za každou cenu vyvarovat několika věcí. Většina z těchto věcí vám může připadat samozřejmá, ale neměli byste na ně zapomínat:

Staré a poškozené kondomy

Kondomy s prošlým datem spotřeby, kondomy, které byly vymačkány v peněžence nebo příliš dlouho ponechány v teple, atd. nepatří nad váš penis, ale do zbytkového odpadu.

Před nasazením kondomu na penis zkontrolujte, zda jsou obal i kondom nepoškozené. Pokud je v obalu ještě vzduch, který lze vytlačit, měli byste kondom také zlikvidovat.

Masážní oleje a mastné lubrikanty

Kondomy nesnášejí mastnotu! V kombinaci s olejem, vazelínou, máslem apod. se stávají porézními a v mžiku se rozpouštějí.

Proto byste měli být při masáži před sexem opatrní, protože po ní máte většinou stále na rukou a na těle olej. Totéž platí, pokud jste si předtím ruce namazali krémem. Více informací o tom najdete v našem průvodci lubrikanty a kondomy!

Velikost kondomu je příliš malá nebo příliš velká

Sex s kondomem, který ve skutečnosti nesedí, se může rychle vymstít. Nesedí správně, lze ji nasadit pouze násilím, snadněji praská a méně se v ní cítíte.

Nemluvě o riziku pohlavně přenosných chorob a nechtěného těhotenství. Proto byste měli vždy používat kondomy správné velikosti.

Začínáte bez zkušeností

Pokud jste si kondom nikdy předtím nenasadili, může vám velmi pomoci, když si to na sobě několikrát vyzkoušíte. Získáte tak více praxe, která vám může velmi pomoci, když je to nejdůležitější.

Nejenže budete sebevědomější, ale také to zvládnete rychleji a celkově budete vypadat lépe.

V opačném případě, pokud je váš partner zkušenější, může zakrývání provést za vás.

Speciální úkony, jako je nasazování kondomu ústy, byste měli provádět pouze v případě, že váš partner opravdu ví, jak na to, a dokáže to udělat bez rizika pro vás.

Kapky chtíče a spermatu na kondomu

Pokud se vám na prsty dostanou kapky chtíče nebo spermatu a dotknete se vnější strany kondomu, ochrana je pryč.

Proto je důležité udržovat ruce čisté.

V případě pochybností si krátce umyjte ruce. A pokud se něco pokazí, stačí použít nový kondom.

Používání kondomů více než jednou

Jakmile si nasadíte kondom na penis, musíte ho zlikvidovat. Nezáleží na tom, zda jste ejakulovali, nebo ne.

Jakmile je kondom otevřený, musí být použit nebo zlikvidován.

Neplánovaný anální sex

Pokud chcete jít do zadních dveří, musíte být řádně připraveni, použít vhodný kondom a dostatečné množství lubrikantu.

Jinak to bude nejen bolestivé a možná i poslední dobrodružství tohoto druhu - existuje také velké riziko, že se kondom v důsledku tření roztrhne.

A tomu se chcete za každou cenu vyhnout. Takže se dobře připravte a pak se pusťte do mravenčení.

Závěr - Správné nasazování kondomů

Zejména při prvních několika zásazích může být náročné nasadit kondom správně a rychle, což téměř vždy vede k malé pauze.

To ale neznamená, že se tím musíte nechat obtěžovat. Místo toho můžete nasazení kondomu vědomě začlenit do předehry a oslavit ho jako výjimečný okamžik.

Váš partner si ho může například nasadit rukou nebo ústy a připravit "ho" na sex. Tímto způsobem můžete proměnit zabijáka chtíče v erotický rituál, který vás ještě více vzruší.

Na závěr bychom vám rádi poradili, abyste si zjistili velikost kondomu, abyste byli optimálně chráněni a užili si co nejvíce zábavy.

Mister Size
Další články

Dobrý sex nemusí být dokonalý

Přečtěte si nyní

Pilulka - skutečně rovná práva při sexu?

Přečtěte si nyní

Kondomy a lubrikant: takhle jde sex jako po másle

Přečtěte si nyní