Skip to main content

Intimní piercing a bezpečný sex s kondomem - je to možné?

Zjistěte, co potřebujete vědět, abyste mohli bezpečně používat antikoncepci s intimními šperky a byli vždy co nejlépe chráněni.

Pečlivě zvažte rozhodnutí pro piercing

Jako vždy, než začnete jednat, přemýšlejte, což v tomto případě znamená nechat si udělat piercing. Podle průzkumů intimní piercing zvyšuje sebevědomí a údajně zlepšuje sexuální život a intimní šperky jsou pro mnoho lidí skutečným lákadlem. To je jeden z důvodů, proč je pro mnoho lidí intimní šperk tak přitažlivý a nechávají si zdobit bradavky, klitoris, stydké pysky, penis nebo šourek. Používá se široká škála materiálů, většinou však kovové zátky, kroužky nebo tyče. Pokud máte častěji orální sex, měli byste si být vědomi, že piercing jazyka nebo rtu může mít také vliv.

Pokud si chcete nechat zkrášlit některou z těchto intimních částí těla, měli byste si předem zjistit nejen to, jaké metody či varianty piercingu jsou k dispozici, ale také jaké jsou důsledky a rizika pro vás osobně a pro vaši bezpečnou sexualitu.

Zvýšené riziko infekce

Některé piercingy, například piercing šourku (hafada), zvyšují riziko nákazy pohlavně přenosnými chorobami. Tento typ piercingu vytváří v intimní oblasti nový otvor, který nelze chránit kondomem. Proto se doporučuje opatrnost a před pohlavním stykem může být nutné piercing zakrýt speciální náplastí.

Správný výběr intimních šperků

Mělo by být jasné, že kondomy jsou citlivé na kovové nebo ostré předměty. Proto byste měli být při intimním piercingu velmi opatrní; žádný kondom vám nezaručí ochranu. Před pohlavním stykem je nejlepší šperk sundat, zejména pokud má piercing následující vlastnosti:

  • úhlové
  • špičatý
  • ostrý
  • hrubý

Pokud je piercing hladký a kulatý, může fungovat docela dobře, ale stále existuje zvýšené riziko protržení kondomu. Rizika musíte zvážit sami.

V zásadě platí následující: Rozhodující je výběr vašich intimních šperků a vaše osobní ochota riskovat. Ano, sex s intimním piercingem a kondomem je možný, ale není zaručena naprostá bezpečnost.

Mister Size
Další články

Dobrý sex nemusí být dokonalý

Přečtěte si nyní

Pilulka - skutečně rovná práva při sexu?

Přečtěte si nyní

Kondomy a lubrikant: takhle jde sex jako po másle

Přečtěte si nyní