Skip to main content

Kondomy ve vztahu - zabiják chtíče nebo nutnost?

Možná to znáte: po náročném dni se konečně dostanete do bodu, kdy můžete na chvíli opustit každodenní život. Sblížíte se - možná jste to dokonce trochu zromantizovali světlem svíček a hudbou. (Nebo cokoli, co vás dostane do nálady.) Všechno je příjemné, ozdobené tím očekávaným chvěním. A s rošťáckým pohledem bys teď mohl úplně přejít k žhavé části večera... kdyby nebylo toho otravného přerušení, aby sis nasadil kondom. ....

Kondomy jsou obecně považovány za zabijáky chtíče. Také a zejména ve vztazích, kde obavy z nákazy v určitém okamžiku končí a roli hraje pouze antikoncepce. Tak proč se bez nich prostě neobejít, aby byl sex příjemnější? Je to jednoduché: protože často existují dobré důvody pro používání kondomů, které byste rozhodně měli mít na očích. A sex s kondomem může být stejně skvělý, pokud ho děláte správně. Více informací se dozvíte zde, stačí vám k tomu jen pár minut času:

Kdy jsou kondomy ve vztahu užitečné?

Samozřejmě je obvykle jednodušší a příjemnější bez kondomu, pokud není důvod ho použít. V mnoha situacích však kondomy skutečně mají smysl a jsou nejlepší alternativou. Například v následujících čtyřech případech:

Pokud se chcete vyhnout hormonální antikoncepci.

Pokud bere pilulky nebo jinou hormonální antikoncepci, kondomy samozřejmě nepotřebujete - pokud nechcete hrát také na jistotu. Existují však dobré důvody, proč se hormonům zcela vyhnout. U mnoha žen má pilulka dříve či později silné vedlejší účinky a chuť na sex se může také výrazně snížit. V takových případech jsou kondomy ideálním způsobem, jak si znovu užít společně strávené chvíle. A jsou nejlepším způsobem, jak skutečně převzít odpovědnost za antikoncepci jako tým. (Mimochodem, tento postup funguje i v kombinaci s NFP. Kondomy pak můžete alespoň na chvíli nechat stranou).

Ochrana před nemocemi

Pokud chcete být v bezpečí, pokud jde o nemoci, zdaleka nejlepší ochranu poskytují kondomy. To se týká mnoha pohlavně přenosných chorob, ale také infekcí močového měchýře nebo prostaty, abyste se nenakazili navzájem.

Během análního sexu

Pokud máte anální sex, nezapomeňte si vzít kondom. V opačném případě může být pro muže velmi nepříjemné, pokud se bakterie dostanou do močové trubice a způsobí infekci močového měchýře a/nebo prostaty. Těžko tedy existuje lepší důvod, proč ve vztahu používat kondomy.

Pokud se nechcete "motat".

Kondomy mají obrovskou výhodu, na kterou se často zapomíná: Díky nim je sex mnohem "čistší". Pokud tedy chcete ušetřit novou pohovku nebo autosedačky, nejlepší je použít kondom. To samozřejmě platí i v případě, že najednou dostanete chuť na sex venku, zatímco jste venku.

Měl jsem pocit, jako bych neměl kondom.

Objednejte si degustační balíček

Proč byste ve vztahu neměli najednou přestat používat kondomy?

Ve vztazích se často stává, že kondomy v určitém okamžiku prostě vynecháme. Koneckonců, známe se už mnohem lépe a obavy z nemocí apod. jsou rychle pryč. Ale pozor: to, že si navzájem důvěřujete, ještě automaticky neznamená, že jste v bezpečí. Proto je nejlepší si pro jistotu udělat společný test (např. na HIV). Pak budete mít oba lepší pocit a můžete se ještě rozhodnout, zda chcete kondomy používat z jiných důvodů, nebo ne.

Jsou kondomy skutečně zabijákem chtíče?

Jsou kondomy skutečně zabijákem chtíče? Každý, kdo měl někdy špatnou zkušenost s kondomy, samozřejmě okamžitě řekne: Ano, určitě! Ale počkejte chvíli: ve většině případů není zabijákem chtíče samotný kondom, jen se z něj dělá strašák, zatímco příčiny jsou ve skutečnosti jinde. Tři největší zabijáci chtíče jsou vlastně:

1. kondom nesedí. Pokud je kondom příliš malý nebo příliš velký, máte pocit, jako byste se v rukavicích snažili protáhnout nit uchem jehly. Není divu, že horké pocity rychle pominuly. Proto si pořiďte kondomy správné velikosti. Nejlepším způsobem, jak to udělat, je předem změřit a/nebo objednat správné zkušební balení.

2. špatná technika nasazování kondomu Buďme upřímní: kdo z nás se v hodinách sexuální výchovy opravdu učil, jak si nasadit kondom dokonalou technikou? Je to jedna z těch věcí, které nás nikdo pořádně nenaučil. Proto je naprosto normální, že osobní technika trochu pokulhává a nechvalně proslulá "chvilka s kondomem" se stává nepříjemným vyrušením. Ale nebojte se: na našem blogu najdete podrobný návod se skvělými tipy. Při správné velikosti je to opravdu snadné a zvládnete to za pár vteřin.

3. vaše hlava si uložila kondom jako zabijáka chtíče. Naše mysl hraje v sexu velkou roli a negativní myšlenky mohou zničit ty nejlepší okamžiky. Proto je důležité, abyste se sami rozhodli, zda je něco dobré, nebo špatné. Místo toho, abyste kondom vnímali jako zabijáka rozkoše, berte ho jako nástroj, který vám dává pocit bezpečí. A s ním i možnost nechat se při sexu zcela uvolnit. Tímto způsobem se jeho nasazení stává něčím krásným, co spíše zvyšuje vaše potěšení.

Jakmile tyto tři zabijáky chtíče odstraníte, kondom se rychle stane přirozeným společníkem ve vašem sexuálním životě. Po nějaké době si ho pravděpodobně téměř nevšimnete - protože správný kondom perfektně sedí a není téměř patrný, pokud se na něj nesoustředíte. A malé vyrušení vám brzy přestane připadat jako vyrušení. Připadá mi to jako okamžik, kdy to bude ještě intenzivnější ;-)

Užijte si sex se vším všudy - také a zejména s kondomem

Jak vidíte, kondomy nejsou takovými zabijáky potěšení, jak se o nich často tvrdí. Naopak, pokud je správně používáte, dělají sex ještě lepší a snazší. Rozhodněte se, zda chcete ve svém vztahu používat kondomy a z jakých důvodů. A pak to pusťte! Můžete jít ještě o krok dál a udělat z nasazování kondomu běžný rituál. Oslavte tento okamžik a využijte ho k vzájemnému nažhavení. Například tím, že si kondom nasadí svůdným způsobem - třeba i ústy. Uvidíte: S pozitivním přístupem bude sex s kondomem v budoucnu mnohem příjemnější!

 

Mister Size
Další články

Dobrý sex nemusí být dokonalý

Přečtěte si nyní

Pilulka - skutečně rovná práva při sexu?

Přečtěte si nyní

Kondomy a lubrikant: takhle jde sex jako po másle

Přečtěte si nyní