Skip to main content

Mezinárodní den žen: Má váš partner správnou velikost kondomu?

Ve středu 8. března se na celém světě slaví Mezinárodní den žen, který je oslavou sociálních, hospodářských, kulturních a politických úspěchů žen. Při této příležitosti jsme se zamysleli nad tím, jak můžete jako žena získat zpět kontrolu nad svým sexuálním zdravím, pokud jde o sex a antikoncepci. Jedním z těchto způsobů je ujistit se, že váš partner používá správnou velikost kondomu pro bezpečnější sex.

Nový pár bot bychom si nekoupili, aniž bychom si je vyzkoušeli, ale mnoho lidí velikost kondomu pouze odhaduje a často nosí špatnou velikost, která je buď příliš velká, nebo je příliš těsná, což může vést k riziku pohlavně přenosných infekcí, HIV nebo těhotenství.

Proč je důležité, aby správnou velikost kondomu měly i ženy a muži?

Už jste někdy procházeli uličkou v supermarketu nebo drogerii s kondomy nebo jste si koupili kondomy online a prostě jste si vybrali první, který jste viděli? Aniž byste se opravdu zeptali, zda vašemu partnerovi sedí? - Pak nejste sami.

Pokud však při používání kondomů riskujete, riskujete také své sexuální zdraví. Kondom funguje jako fyzická bariéra mezi penisem a vagínou a zabraňuje přenosu pohlavní tekutiny. Pokud tedy váš partner nepoužívá kondom správné velikosti, může to znamenat, že jeho kondom je buď příliš velký a mohl by sklouznout, nebo že příliš těsný kondom může prasknout, což vás vystavuje riziku nejen pohlavně přenosných infekcí a HIV, ale také těhotenství. Pokud váš partner nepoužívá kondom správné velikosti, může se cítit nepříjemně a snížit citlivost, což mu může být při pohlavním styku nepříjemné, což zase může ovlivnit váš milostný život.

Nejen na letošní Mezinárodní den žen se tedy ujistěte, že váš partner nosí kondom správné velikosti, aby byl sex nejen zábavnější, ale také bezpečnější.

Měly by se kondomy nasazovat obtížně?

Ne, kondomy by nikdy nemělo být těžké nasadit. Pokud se kondom nasazuje těžko nebo je příliš těsný, máte na sobě špatnou velikost, což zvyšuje riziko, že se během sexu protrhne nebo sklouzne. Kondomy by měly být pohodlné, ale bezpečné - pokud máte vy nebo váš partner pocit, že je kondom příliš těsný, možná budete muset zvětšit velikost. Pro bezpečný sex je důležité používat správnou velikost kondomu.

Jak poznám, jakou velikost kondomu si mám koupit?

Nejlepší způsob, jak zjistit, zda používáte správnou velikost kondomu, je změřit šířku vašeho ztopořeného penisu. Délka penisu obvykle není důležitá, protože kondom lze pružně rozvinout do délky, aby pokryl celý penis. Šířka ovlivňuje, jak dobře kondom drží, abyste mohli s partnerkou praktikovat bezpečný sex.

Nyní, na Mezinárodní den žen, použijte jeden z těchto různých způsobů měření penisu svého partnera:

  1. Určete velikost kondomu snadno pomocí naší měřicí aplikace.
  2. Vytiskněte si náš praktický měřicí pásek ve formátu PDF - stačí ho vytisknout a změřit partnerův penis přímo.
  3. Objednejte si praktický měřič kondomů přímo k vám domů.
  4. Nebo to můžete udělat postaru a použít pravítko nebo metr. Chcete-li změřit šířku, omotejte metr kolem partnerova ztopořeného penisu a získáte obvod penisu v mm. Ten pak můžete přepočítat na velikost kondomu pomocí naší tabulky velikostí. Jednoduše změřte průměr pomocí pravítka a poté se podívejte na odpovídající místo v tabulce.

Stejně jako u nového páru bot byste měli vyzkoušet několik kondomů, abyste našli ten, který vám dokonale padne. Například s našimi testovacími sadami můžete začít tím, že si objednáte pouze jedno balení po třech a zjistíte, který kondom je vám nejpohodlnější.

Jak mluvit s partnerem o bezpečném sexu

Víme, že někdy může být obtížné mluvit s partnerem o bezpečném sexu, ale je to důležitý rozhovor, který by měl být veden, abyste se ujistili, že jste vy i váš partner chráněni před pohlavně přenosnými infekcemi, HIV a rizikem těhotenství. Zde jsou tři způsoby, jak si můžete se svým partnerem promluvit o bezpečném sexu na Mezinárodní den žen:

  1. Ujistěte se, že jste rozhovor vedli ve správný čas a na správném místě - bez vyrušování a rušení.
  2. Buďte k sobě upřímní - otevřeně si s partnerem promluvte o svých obavách, sexuální historii nebo rizicích, která jste v minulosti podstoupili. To nejen zvyšuje citové propojení a intimitu, ale také se díky tomu oba cítíte při sexu uvolněnější.
  3. Mluvte o různých antikoncepčních metodách. Existuje mnoho různých metod, které můžete vyzkoušet - kondomy však poskytují dvojí ochranu, což znamená, že jste chráněni jak proti pohlavně přenosným infekcím, tak proti těhotenství.

Mister Size
Další články

Dobrý sex nemusí být dokonalý

Přečtěte si nyní

Pilulka - skutečně rovná práva při sexu?

Přečtěte si nyní

Kondomy a lubrikant: takhle jde sex jako po másle

Přečtěte si nyní