Skip to main content

Slow sex: Co to je, jak funguje a jaké jsou jeho výhody?

Slow sex je prostě nudný, pomalý sex? Rozhodně ne! Za lehce zavádějícím názvem se skrývá zázračná země erotiky, rozkoše a intimity pro muže i ženy. I při problémech s erekcí a bez erekce můžete mít pomalý sex.

Jste zvědaví? Pak se bavte při čtení!

Co je to slow sex?

Termín pomalý sex je poněkud zavádějící, protože nejde jen o pomalejší sex.

Pomalý sex je mnohem více o vědomém zpomalení, při kterém tlak na výkon a honba za orgasmem vyletí z ložnice a uvolní místo vášnivému potěšení a opravdové intimitě.

Zvláště v dnešní době musí být vše vždy rychlejší, větší a lepší a tento přístup se rychle přenáší i do ložnice. Tento tlak na výkon může vést k tomu, že muži mají problémy s erekcí, ženy přestávají prožívat orgasmus a sex je celkově nenaplňuje.

Pomalý sex je o tom, že znovu cítíte sebe, své tělo a partnera a užíváte si sex s orgasmem nebo bez něj.

Co potřebujete pro slow sex?

V podstatě nepotřebujete nic kromě chuti vyzkoušet něco nového a (hodně) času. Protože o tom to celé je:

Udělejte si čas na uvolněné potěšení a intimitu.

Pro muže je kondom velmi užitečný, protože vám pomůže vydržet déle. Ujistěte se, že jste zvolili správnou velikost kondomu, abyste vše cítili, nebyl narušen průtok krve a nemuseli stále kontrolovat, zda tam ještě je.

Vy ani váš partner v podstatě nepotřebujete erekci, abyste si mohli užívat pomalý sex.

Jak funguje pomalý sex?

Nejdůležitější věc na prvním místě:

Neexistuje žádný správný nebo špatný pomalý sex.

Před spuštěním byste se měli ujistit, že jste vypnuli nebo odstranili všechny zdroje rušení. To znamená, že chytré telefony, budíky, televizory, počítače a nejlépe i zvonek by měly být vypnuté. Hodinky můžete otočit, sundat nebo odložit.

Než začnete, měli byste si dojít na toaletu, vzít si něco k pití a připravit si ručníky, abyste nemuseli mezi tím vstávat.

Až budete připraveni, můžete si udělat pohodlí. Svlékněte se navzájem nebo si lehněte nazí vedle sebe, začněte se uvolňovat a přijďte. Záleží jen na vás, jak budete pokračovat.

Můžete pomalu prozkoumávat svá těla prsty nebo rty, zkoušet, jaké to je, a dlouze se líbat. Vzrušení můžete také pomalu zvyšovat jemnými masážemi nebo mazlením.

Vyzkoušejte nové doteky, opusťte známé cesty, vyhněte se zpočátku klasickým erotogenním zónám, než začnete jemně držet nebo hladit partnerův penis nebo vulvu bez velkých pohybů.

Doporučujeme, abyste si na tuto část vyhradili přibližně 30 až 60 minut.

Pokud je příčinou problémů s erekcí tlak na výkon a stres, je možné, že je tento čas již zmizel. I když vy nebo váš partner nemáte erekci, můžete pokračovat v dalších krocích a různých polohách, které zpestří vaše hrátky.

V případě potřeby lze penis zavést i bez erekce. Udělejte to tak, že jej jednou rukou uchopíte za stonek a druhou za žalud a zároveň stáhnete předkožku, pokud ji máte. Penis se pak zavádí podobně jako měkký tampon.

Jinak se můžete připojit, až budete připraveni nebo až budete mít chuť. Za chvíli vám prozradíme, které polohy jsou pro pomalý sex obzvlášť vhodné.

Jakmile se spojíte, je obzvláště důležité, abyste neupadli do starých vzorců. Nezapomeňte, že jde především o vzájemné prožívání a zvyšování vašeho vzrušení. To nevyžaduje (pevnou) erekci ani neustálý pohyb.

Jaká je nejlepší poloha pro pomalý sex?

Ideální jsou všechny sexuální polohy, které umožňují velký tělesný kontakt, oční kontakt a romantiku:

Misionářská poloha

Tento postoj vám pravděpodobně nemusíme vysvětlovat. Nahoře leží buď muž, nebo žena. Tato poloha je snadná a vydržíte v ní bez námahy celé hodiny. Líbání, hlazení a všechny ostatní formy náklonnosti si zde můžete vyměňovat.

Poloha lžíce

V poloze na lžíci ležíte oba na boku. Muž leží mírně posunutý k jejímu zadku zezadu a může se s ní tak spojit. Je v ideální pozici, aby ji mohl hladit.

Zděšený anděl

Zděšený anděl je podobný poloze na lžíci. Jediným rozdílem je, že oba partneři pokrčí nohy a přitáhnou je k trupu.

Zenová pauza

V zenové pauze leží muž na boku na zádech s jednou nohou pokrčenou tak, aby se k ní mírně otočil. Lehne si také na bok, čelem k němu, a jednu nohu položí přes něj a jeho bok. Takto mohou oba ležet uvolněně a mají dostatek prostoru pro něhu.

Lotosový květ

Pro lotosový květ potřebujete určitou flexibilitu, ale pak je to úžasně intimní a citlivá sexuální poloha. Nejprve se posadí do uvolněné polohy se zkříženýma nohama. Pak ho obejme nohama, pomalu si na něj sedne a spojí se s ním. Oba si tak můžete užívat pohledy a doteky toho druhého, pevně objatí.

Kouzelná hora

Pro tuto polohu potřebujete hromadu polštářů a přikrývek. Naskládejte je na sebe tak, aby si na hromadu mohla lehnout horní částí těla. Hromada musí být tak pevná, aby se při sebemenším pohybu nezhroutila. Muž si pak na ni lehne zezadu tak, aby měl horní část těla na jejích zádech, a tím se s ní spojí.

Výsledek je podobný psímu stylu, ale s větším kontaktem s tělem a pohodlnějším umístěním.

Jak se liší normální sex od pomalého sexu?

Při normálním sexu se často soustředíme na orgasmus. Každý by měl vyvrcholit co nejrychleji, nejintenzivněji a nejčastěji.

Pomalý sex je především o pocitech, intimitě a něze. Orgasmus je vítán, ale není nutný k tomu, abyste si užili příjemné a uspokojivé chvíle. Lze porušit zakořeněné vzorce a rutiny a získat nové zkušenosti.

Není pomalý sex nudný?

Zda je pomalý sex nudný, nebo ne, záleží na jednotlivci. Nejlepší bude, když si to vyzkoušíte a zjistíte, jaké to pro vás je. Mnozí jsou však velmi překvapeni, jak intenzivní a uspokojující je pomalý sex, i když nikdo neměl orgasmus.

Mnozí jsou ještě více překvapeni, protože vyvrcholili bez penetrace, protože vzrušení z tohoto druhu sexu bylo tak vysoké.

Odkud pochází pomalý sex?

Termín a praxe pomalého sexu pochází od sexuální terapeutky a autorky Diany Richardsonové. Ve své práci spojila starověkou čínskou a indickou filozofii s moderními poznatky sexuální vědy a napsala řadu knih.

Kniha"Pomalý sex - najít si čas na lásku" je jednou z nich. V této knize se s vámi podělí o cvičení a ilustrace, které vám pomohou prožívat lásku, vášeň a naplňující sex i ve vyšším věku.

Závěr o pomalém sexu

Vyzkoušíte-li pomalý sex, máte šanci změnit svůj sexuální a partnerský život a zažít naplňující erotické dobrodružství. Může to být příležitost sblížit se s partnerem více než kdykoli předtím. Můžete přerušit věčnou honbu za orgasmem a zažít skutečnou intimitu.

Chcete se dozvědět více o tom, co skutečně dělá dobrý sex dobrým? Pak si přečtěte náš článek s 5 tipy pro spokojený sexuální život!

Mister Size
Další články

Správné nasazování kondomu - jak to udělat, aby to nebylo otravné

Přečtěte si nyní

Přátelství+, mingles, otevřené vztahy a polygamie - čím to je, že moderní modely vztahů jsou takové?

Přečtěte si nyní

Nezáleží na tom, jak velký nebo malý je - miluji svůj penis

Přečtěte si nyní