Skip to main content

Správné skladování kondomů - Co je třeba mít na paměti při skladování kondomů

Správné skladování kondomů má přímý vliv na jejich trvanlivost a bezpečnost, proto byste měli znát nejdůležitější pravidla pro jejich skladování. Pokud vás zajímá, co můžete při skladování kondomů udělat špatně, odpověď zní: poměrně hodně!

V podstatě je to jednoduché, stačí kondomy skladovat na tmavém a chladném místě. Již to vám však napoví, co se může při správném skladování kondomů pokazit. Za prvé je třeba zajistit správnou teplotu při jejich skladování a za druhé by neměly být na přímém slunečním světle. Extrémně vysoké teploty, ale také vysoký tlak nebo neustálé tření mohou kondom poškodit a způsobit jeho poréznost nebo zanechat v něm díru.

Čeho byste se tedy měli při skladování kondomů vyvarovat?

Jak je popsáno výše, vysoké teploty, tření, přímé sluneční světlo nebo vysoký tlak kondom poškozují a zkracují jeho trvanlivost. Ostré nebo špičaté předměty by také nikdy neměly být skladovány společně s kondomy. Měli byste se vyvarovat následujících typických chyb při skladování:

  • Kondomy neukládejte do peněženky - jsou vystaveny tlaku a často i zvýšenému tření.
  • Kondom neukládejte do kabelky nebo batohu - i zde často hrozí zvýšené tření nebo ostré předměty, které mohou způsobit protržení.
  • Neskladujte kondomy v autě nebo v přihrádce na rukavice - to je problém zejména uprostřed léta, protože jakmile je auto na slunci, je pro kondomy často příliš horké.
  • Kondomy neskladujte na přímém slunci - i zde, např. na okenním parapetu, může být velmi horko, zejména v létě.
  • Pozor uprostřed léta, kdy teplota přesahuje 30 °C - Pokud máte byt pod střechou, kde je v létě delší dobu teplo nad 30 °C, měli byste kondomy uložit do chladničky.

Bezpečné uchovávání kondomů doma

Nejlepším místem pro uložení kondomů doma je obvykle noční skříňka vedle postele. Kondomy jsou zde obvykle uloženy na chladném a tmavém místě a jsou vždy po ruce, když je potřebujete. Kondomy je nejvhodnější skladovat v zásuvce na nočním stolku, protože v závislosti na modelu mohou být přímo pod noční lampičkou dost horké a nelze je skladovat na tmavém místě.

Výjimkou je již zmíněné období uprostřed léta, kdy se teploty drží delší dobu nad 30 °C, kdy je vhodnějším místem pro jejich skladování chladnička.

Jak můžete chránit kondomy na cestách?

Pokud si chcete kondomy vzít s sebou na cesty nebo na cestách, není dobrý nápad si je jednoduše dát do peněženky nebo je volně hodit do batohu či kabelky, jak je uvedeno výše. Ostré předměty, jako jsou pera nebo dokonce klíče, a tření o jiné předměty mohou kondomy poškodit a vy pak prostě nemáte po ruce bezpečný kondom, když je to důležité.

Co můžete udělat, abyste tomu zabránili? - Stačí si pořídit malou pevnou kovovou nebo plastovou krabičku, do které si můžete zabalit zásoby na cesty, a vaše kondomy budou dokonale chráněny i na cestách. Teď už jen musíte zajistit, aby nebyly trvale uloženy v příliš teplém prostředí v době vrcholícího léta.

Mister Size
Další články

Udělejte z toho více - se sexuálními fantaziemi ve vaší osobní hlavě kino

Přečtěte si nyní

Jeden jako druhý - co znamenají různé tvary penisu

Přečtěte si nyní

Mají dnes lidé méně sexu?

Přečtěte si nyní